ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد
سرخط خبرها

علائم عرق سرد چیست؟ | چه زمانی باید به دنبال درمانش باشیم؟

  • کد خبر: ۹۴۴۴۱
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲
علائم عرق سرد چیست؟ | چه زمانی باید به دنبال درمانش باشیم؟
تعریق شبانه یا عرق سرد اشاره به عرق کردن ناگهانی که در اثر فعالیت نباشد و در اصطلاح پزشکی به عرق سرد (تعریق) می‌گویند عرق سرد معمولاً به علت واکنش بدن به استرس رخ دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، عرق سرد نیز می‌تواند نشانه یک بیماری یا آسیب دیدگی جدی باشد؛ که باید تشخیص و درمان لازم انجام گیرد تا علائم از بین برود.

علائم عرق سرد کدام است؟

علائم که می‌تواند با عرق سرد رخ می‌دهد عرق سرد معمولاً در رابطه با سایر علائم رخ می‌دهد. این علایم می‌تواند بسته به علل عرق سرد و هر بیماری‌های زمینه‌ای متفاوت است. علایم شایع عبارتند از:

استرس یا اضطراب
درد یا خارش
سرگیجه
لرز
پوست رنگ پریده
ضعف
تهوع یا استفراغ
گاهی اوقات عرق کردن در شب اتفاق می‌افتد زمانی که بیمار در تلاش در به خواب رفتن است. این است که اغلب به عنوان "تعریق شبانه" نامیده می‌شود، اما تفاوت واقعی بین تعریق شبانه و عرق سرد وجود ندارد. همه تعریق هستند و آن به یک مشکل بزرگتر اشاره می‌کند.

علل عرق سرد چیست؟

عرق سرد معمولاً به عنوان یک نتیجه از مبارزه و پاسخ بدن در هنگام برخورد با استرس رخ می‌دهد. این یک واکنش طبیعی به شرایط زیر است:

۱. درد

یک بیمار مبتلا به درد شدید به دلیل شکستگی، قطع عضو و یا حتی یک میگرن می‌تواند عرق سرد را تجربه کنند.

۲. استرس، اضطراب و یا ترس

ترس و اضطراب در هر کسی به خصوص در سبک زندگی و یا نگرانی بر امور مالی، شغل یا روابط اجتماعی می‌تواند استرس زا باشد. در پاسخ به استرس بدن عرق سرد می‌کند.

۳. کمبود اکسیژن

اکسیژن کمتر در جریان خون می‌تواند ناشی از تنگی نفس شدید باشد. این باعث می‌شود که مغز به دنبال اکسیژن بیشتری باشد و یک پاسخ استرس در سراسر بدن از جمله عرق سرد رخ می‌دهد.

۴. قند خون پایین

کاهش قند خون در بیماران دیابتی و همچنین در افرادی که سوء تغذیه دارند و به اندازه کافی و یا اغلب غذا نمی‌خورند رخ می‌دهد. این افت میزان قند خون سبب علائمی شامل سرگیجه، لرزش، تاری دید و عرق سرد می‌شود.

۵. فشار خون پایین

فشار خون طبیعی ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه در نظر گرفته می‌شود. اما زمانی که آن به ۹۰/۶۰ و یا حتی پایین‌تر افت پیدا کند این فشار خون پایین است. تعدادی از علل افت قند خون مانند سوء تغذیه، از دست دادن خون و کم شدن آب بدن و علائم وجود دارد که عبارت از پوست رنگ پریده، سرگیجه و عرق سرد می‌باشد.

۶. شوک

هنگامی که جریان خون به مغز و سایر اندام‌های حیاتی به طرز خطرناکی کاهش یابد این منجر رفتن بدن به شوک می‌شود. شوک یک بیماری تهدید کننده زندگی است و معمولاً به دلیل آسیب دیدگی شدید یا بیماری حاد است و نیاز به توجه فوری پزشکی می‌باشد. عرق سرد از علائم شایع شوک هستند.

۷. یائسگی

معمولاً در زنان بالای چهل سال تجربه می‌شود آن نشانه‌ی پایان چرخه قاعدگی طبیعی است و می‌تواند سبب تعدادی از علائم شود. این علائم عبارت از بی خوابی، گر گرفتگی و عرق سرد می‌باشد.

۸. میگرن

این تکرار سردرد مزمن است که به طور معمول در یک طرف سر آغاز می‌شود و می‌تواند با تعدادی از علل از جمله رژیم غذایی و استرس شروع شود. علائم این بیماری شامل تهوع، سرگیجه و عرق سرد است.

۹. دارو‌ها

عرق سرد می‌تواند در اثر مصرف دارو‌های خاص رخ دهد آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های فشار خون می‌توانند باعث ایجاد عرق سرد در برخی از افراد شود. برخی از دارو‌های بدون نسخه خاص و مکمل‌های گیاهی نیز می‌تواند سبب عرق سرد شود.

۱۰. حمله قلبی

یکی از شدید‌ترین علل عرق سرد حمله قلبی است که در آن جریان خون به قلب در اثر انسداد عروق خونی کاهش می‌یابد. درد قفسه سینه، درد بازو و عرق کردن بیش از حد و یا عرق سرد نشانه‌هایی از یک حمله قلبی می‌باشد.

۱۱. بیماری‌های دیگر

دیگر شرایط پزشکی ممکن، می‌تواند سبب عرق سرد شود. این شرایط شامل اختلالات گردش خون، آنفولانزا، عفونت‌های ویروسی و اختلالات ایمنی بدن می‌باشد لرز، ضعف و سرگیجه نیز از علایم معمول این شرایط است که می‌تواند با عرق سرد همراه باشد.

علل عرق سرد شبانه چیست؟

عرق شبانه یک عارضه جانبی شایع بسیاری از داروها، مانند:

دارو‌های افسردگی (دارو‌های ضد افسردگی)

استفاده از دارو‌های تنظیم کننده هورمون‌ها (هورمون تراپی)

دارو‌هایی کاهش دهنده سطح قند خون (عوامل کاهنده قندخون)

بیماری‌ها و شرایط پزشکی که باعث عرق شبانه عبارتند از:

اضطراب
نوروپاتی اتونومیک (صدمه به اعصاب اتونوم)
تب مالت (یک عفونت باکتریایی)
سندرم کارسینوئید (سندرم ناشی از نوع خاصی از تومور سرطانی)
اندوکاردیت (عفونت پوشش قلب شما)
HIV / AIDS
لنفوم هوچکین (بیماری هوچکین)
پرکاری تیروئید (هیپرتیروئیدی)
سرطان خون
یائسگی
میلوفیبروز (یک اختلال مغز استخوان)
لنفوم غیر هوچکین
استئومیلیت (عفونت استخوان)
فئوکروموسیتوم (تومور نادر غده آدرنال)
آبسه پیوژنیک (حفره پر از چرک ناشی از یک عفونت)
اختلالات خواب  مانند آپنه انسدادی خواب)
ضربه
سیرنگومیلی (کیست پر از مایع در نخاع)
بیماری سل

چه زمانی باید به دنبال کمک درمانی باشید؟

زمانی که عرق سرد می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی باشد. اگر نشانه‌های شما چیزی جدی‌تر و یا تهدید کننده زندگی را نشان می‌دهد شما باید به دنبال توجه فوری پزشکی باشید. این علائم عبارتند از:

تغییر در رفتار یا وضعیت روانی مانند هذیان، بی حالی، گیجی، یا توهم
تغییر در سطح هوشیاری و یا از دست دادن هوشیاری
تنفس مشکل، خس خس سینه
درد، فشار، یا تنگی در قفسه سینه، فک، شانه، بازو و یا قسمت فوقانی پشت
تب بالا (بیش از ۱۰۱ درجه فارنهایت)
تشنج
تپش قلب
لب، ناخن، پوست خاکستری یا آبی بی رنگ
گرفتگی گلو
ورم صورت، دهان و یا زبان
درد شدید
خونریزی غیرقابل کنترل
مدفوع خونی، خونریزی از رکتوم، یا استفراغ خونی

درمان عرق سرد چیست؟

۱. خود را آرامش دهید

تکنیک‌های مدیریت استرس می‌تواند برای درمان عرق سرد شما به دلیل استرس و اضطراب استفاده شود. فعالیت‌های جسمانی مانند پیاده روی، یوگا، تمرینات تنفس و یا یک حمام آب گرم می‌تواند به آرامش شما کمک کند. تنفس آهسته‌تر می‌تواند به کاهش ترس، وحشت و حملات اضطراب کمک و منجر به بهبود سریعتر شود. اگر شما دارای یک زمان سخت برای مواجهه با اضطراب هستید می‌توانید با پزشک خود در میان بگذارید.

۲. ایجاد تغییرات در محیط خواب

از ترموستات برای کنترل درجه حرارت در اتاق خواب برای کمک به کاهش بروز عرق سرد استفاده کنید. اگر عرق سرد در طول خواب رخ می‌دهد ملافه را تغییر و لباس خواب گشاد و راحت بپوشید. شما همچنین می‌توانید با تغییرات محیطی اضافی عامل ایجاد نور مانند ساعت، کامپیوتر، تلویزیون را از بین ببرید و از یک پرده برای نگه داشتن نور ناخواسته از خارج استفاده کنید.

۳. رژیم غذایی

شما می‌توانید در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید از خوردن غذا‌ها قبل از خواب که می‌تواند باعث عرق سرد شود اجتناب کنید اگر شما دارای قند خون پایین هستید وعده‌های غذایی خود را گسترش و میان وعده‌های خود را در طول روز مصرف کنید. مصرف غذا‌های با قند بالا را در قبل از خواب محدود کنید.

۴. فعال باشید

هنگامی که عرق سرد رخ می‌دهد در یک فعالیت برای نگه داشتن ذهن خود خارج از آن و جلوگیری از اضطراب بیشتر شرکت کنید. یک پازل جدول کلمات متقاطع بخوانید و حل کنید.

۵. مداخله پزشکی

هیچ دارویی را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید. درمان و دارو‌های ضد اضطراب می‌تواند به مدیریت عرق سرد شما و دیگر علائم اضطراب کمک کند. فقط یک پزشک می‌تواند دیگر شرایط جدی پزشکی باعث عرق سرد را درمان کند.

منبع: برترین ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->